admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن السبت أغسطس 13, 2011 10:00 pm | |
| ] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كل عام وانتم بخير بمناسبة شهر رمضان الكريم اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن[ ملحوظة هامة قبل ما نبدأ :: ]بالنسبة لتتبيلات اللحوم والتشيكن ]يا ريت البهارات تكون كميات بسيطة بمعني ممكن نقول نكتر البهارات عشان تعطي طعم حلو [/size] لالالا مهم جدا ان طعم اللحوم او التشيكن يكون هو الي ظااااهر ]وليس طعم البهارات [/size] ]يعني البهارات لا تغطي علي طعم اللحوم او التشيكن[/size] والمعلومة ديه سمعتها من شيف متميز ]وفعلا تلاحظوا في المطاعم ان اللحوم بتكون متبلة بس فعلا طعم اللحم هو الي ظاهر [/size] ]بهارات سفن ستارز سمعتها من شيف وباستعملها في تتبيل اللحوم والفراخ بمشتقاتهم عبارة عن (قرفة - قرنفل - حبهان - جنزبيل - فلفل ابيض -مستكة -جوزة الطيب) انا بطحنهم لاني بحب البهارات دايما فريش وبخلطهم معا وتكون جاهزة وبازود معاها ورق لورا بس سمعت ان جوزة الطيب حرام فبصراحة بطلت استعملها[/size] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ] أولا التشيكن: ]1- طريقة تفريز الدجاج المسلوق: ][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] دجاج بلدي / بصلة مبشورة / ملح / فلفل / كمون ]نغسل الدجاجة جيدا ثم تدعك ملح وليمون وخل ومعلقة دقيق عليها وتترك ثم تغسل وتصفي[/size][/b][/size] ]نضع البهارات علي البصلة ثم نتبل بها الدجاجة جيدا كل مكان وبين الاوراك وتحت الجلد[/size][/b][/size] ]وممكن تحشي بالبصل وتفرز[/size]
انا باحتفظ بها هكذا ولكن ممكن سلقها وتفريزها مسلوقة والشوربة نفرزها وممكن تفريزها بعد غسلها فقط من غير تتبيل [/size]
عدل سابقا من قبل admin في السبت أغسطس 13, 2011 10:39 pm عدل 1 مرات | |
|
admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: رد: اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن السبت أغسطس 13, 2011 10:10 pm | |
| - طريقة تفريز دجاج تكا: [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] دجاجتين او حسب الرغبة /علبة زبادي بصلة مقطعة / 1 طماطم مقطعة ملح / فلفل اسود / كمون / قرفه مطحونه / بابريكا / كاري/ بهارات بهارات سفن ستارز ولو تواجد بهارات تكا 1 معلقه كبيره صلصه / 2 مكعب مرقة دجاج معلقتين خل / نصف كوب عصير نص ليمون معلقة توم مهروس /1/4 كوب زيت ذرة او زيتون الطريقة: بعد غسل الفراخ جيدا تفتح من النصف بالطول من الخلف واعمل شقوق بالسكينة في الفراخ حتي تتشرب التتبيلة جيدا وتستوي نضرب مكونات التتبيلة كلها في الخلاط ثم تتبل بها الفراخ من الداخل والخارج وتوضع في قالب فويل وتغطي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 5- صينية فرااخ بالفلفل الالوان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
فرخة مقطعة اربعة / بصل مبشور / توم مفروم / ملح / فلفل كمون / بهارات / بهارات فراخ / خلطة بهاااراتي / مكعب مرقة دجاج / كاري/ فلفل الوان الطريقة: نضع جميع البهااارات علي البصل والتوم ثم نتبل الفراخ جيدا ونقطع شرايح فلفل الوان ثم نضعها في قالب فويل وتفرز وعند طبخها باضيف شرايح بطاطس وشرايح طماطم بتكون هايلة وخفيفة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 6- فراااخ كنتاكي ( دودو حبيبتي قالت لي عليها وجربتها وكانت حلوة) [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] فرخة مقطعة 8 قطع / بصلة كاملة مفرومة/ توم مفرومناااااااااااعممعلقة كبيرة كسبرة ناشفة /عصيرليمونتيييييييينمعلقة خل /شطة /ملح /سماق – بهارات فراخ دقيق ابيض \دقيق درة 3 بيضات الطريقة: بعد ما نغسل الفراخ جيدا نعمل فيها شقوق نتبلها بالبصل والتوم وجميع البهارات وليمون وخل والافضل نتركها في التتبيلة ليلة كاملة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ثم نحضر كيس للدقيق و كيس دقيق الذرة وممكن معاها كيس سبايسي حااار وطبق للبيض ومعاه لبن بسيط وملح وفلفلنضع قطع الفراخ في كيس الدقيق ثم البيض ثم دقيق الذرة وتوضع في قالب فويل وتفرز [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] 7- صينية فراخ بالخضار المشكل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] فرخة كاااملة / 2 بصلة مبشور او شرايح / ثوم مفروم ملح / فلفل/ كمون / بهارات / خلطة بهاراتي / بودرة مرقة دجاج خضاار مشكل بسلة / فاصوليا /جزر /فلفل الوااان الطريقة: تغسل الفرخة جيدا وتصفي ثم تتبل ببصل وتوم والبهارات كلها ونحتفظ بنصف البصل المبهر ويتبل بيه الخضار ويوضع في قااالب فويل وعند السوي نضيف بطاطس مكعبات وشرايح طماطم وممكن كوسة | |
|
admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: رد: اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن السبت أغسطس 13, 2011 10:14 pm | |
| 8-شيش طاووق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]اوراك فراخ مخلية / زبادي /معلقة ثوم مهروس/ ملح / فلفل بهارات / بهارات سفن ستارز / بهارات للفراخ/ مرقة دجاج بودرة / 2 معلقة صلصة / طماطم مبشورة / معلقة بودرة بصل اوممكن بصلة صغيرة وفلفل الوان مقطع مكعبات / بصل مقطع مكعباتالطريقة: تقطع اوراك الفراخ الي مكعبات ونخلط التتبيلة معا ثم نضيفها الي قطع الفراخ[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وتمزج جيدا معااا وتوضع في القالب وتغلف وممكن تشكيلها في الاسياخ الخشبية وطبعا نضع فلفل الوان وبصل بين كل قطعة وتفرز هكذا انا بافضل تفريزها بدون اسياخ وفلفل لاني افضل الفلفل فريش لاني بحب اكله مشوي[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]8- شااااورمة فراخ[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]صدور فراخ مقطعة شرايح رفيعة / زبادي /ثوم مهروس / ملح / فلفل / بهارات / خلطة بهاااراتي بهارات شاورمة جاهزة /سماق/معلقة خل / معلقتين زيت / عصير ليمونتين / بصلة صغيرة / 2 معلقة صلصة طماطم طماطم مقطع صغير / بصل شرااايح / فلفل الوان شرايح طبعا المكونات عندي تسوية الشاورمة توضع التتبيلة كلها في الخلاط ثم تتبل بها شرايح الفراخ جيدا وتوضع في قالب وتغلف[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]9-صدور بانيه او مشوية[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]صدور فراخ / ملح / فلفل / بهارات فراخ / بهاراتي / عصير ليمونة / معلقتين خل / بصل شرايح / فلفل الوان مقطع / طماطم مقطعة صغيرة الطريقة :تتبل الفراخ بكل المقاادير وتوضع في قالب وتغلف وديه باستعملها لصدور مشوية بالريحان او فراخ صيني وصفات كتير صدور متبلة ديه اساس اكتر من وصفة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]10- كوردون بلو [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]صدور فراخ مخلية / ملح / فلفل / بهارات فراخ / عصير نصف ليمونة للحشو جبنة شيدر – بيف او رومي مدخن – زيتون شرايح تتبل الصدور بالبهارات وتترك ساعتين ثم نحضر الصدر مفتوح ونضع الحشو بالترتيب ثم يقفل بخلة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]وممكن يكون صدر صغير ونضع الحشو ونلف رولويقفل بخلة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ثم يوضع في دقيق ثم بيض بلبن بسيط ثم بقسماط مع فيجيتار | |
|
admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: رد: اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن السبت أغسطس 13, 2011 10:15 pm | |
| ثانيا : اللحوم[- تفريز كفته الحااااتي :[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]لحم مفروم – بصلة مفرومة ومصفاة من ماء البصل ونحتفظ به } وهاقولكم ليه{- ملح – فلفل –بهارات -– خلطة بهاراتي المميزة (سفن ستار)- ليمونة – معلقة بقسماطتتبل اللحم المفروم بالتتبيلة جيدا ونبدأ في تشكليها اصابع نبل ايدينا بماء البصل ونصبعها بتعطيها طعم جميل وبتسهل عملية التشكيلوتوضع في القالب وتغطي بالاستريتشلو عايزة الكفته تحتفظي بيها طبقات فوق بعض افصلي بينهم بكيس بلاستيك منعا للالتصاق[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][/size][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]]2- كفته دااود باشا:[][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نفس طريقة الكفته والتشكيل مدورة انا عملتها بمعلقة الايس كريم [
ثم توضع في القالب وتغطي بالاستريتش
ولو طبقات نضع بينهم بلاستيك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
3- لحم مفروم معصج:
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
(للبشاميل – للمسقعة –لكوسة بالبشاميل – سمبوسك-بيتزا –للمحاشي)[] [b]نقطع بصلة صغير ونضع معلقة زبدة وزيت درة [/b] [b]حتي يصفر لونها بس [/b] [b]واضع اللحم واقلب جيدا حتي تنزل الميه [/b] [b]واضيف ملح وفلفل ابيض وبهارات لحم وبهاراتي المميزة [/b] [b]وممكن اضافة فلفل اخضر او الوان مقطع صغير بيعطي طعم حلو [/b] [b]ثم يوضع في قالب ويغطي بالاستريتش[/b]
][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وباحتفظ باللحم مفروم زي ما هو لمحشي كوسة وبطاطس
او لاي شئ تاني
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ]وممكن تتبيله للكفته دون تشكيل[
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]]
عدل سابقا من قبل admin في السبت أغسطس 13, 2011 10:55 pm عدل 1 مرات | |
|
admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: رد: اقدم لكم ملفي الخاص لتفريز اصناف من اللحوم والتشيكن السبت أغسطس 13, 2011 10:18 pm | |
| 8- لحم بارد (روز بيف)[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]عرق لحم تربيكانو – فصوص توم – فلفل ابيض حب او اسود-عيدان قرفة – قرنفل مسمار –خل – ليمون [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]نعمل شقوق في عرق اللحم في كل مكان ونضع فصوص توم وفلفل ابيض ثم يربط اللحم بالعرض والطول طبعا ممكن تكتفي بالخطوة ديه ولكن انا بحب جدا اضعه في تتبيلة حوالي 12 ساااعة وهي عبارة عن خل وليمون وتوم و فلفل ابيض او اسود وقرفة عيدان وقرنفل امزجهم معا واضع فيها اللحم واقلبه علي كل الجوانب حتي يتشرب من التتبيلة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] وطبعا التتبيلة بتعطي للحم طراوة ويستوي سريعا وفي طريقتين للتسوية[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ممكن نشوحها علي النار وبعدين نضيف ماء وكل ما يقل نضيف زي كباب الحلة الي ان تستوي او اننا نضعها في صينية وتحتها بوكيه جارنيه عبارة عن بطاطس وجزر وكوسة وكرفس [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]ونغطيها بورق فويل وتدخل الفرن حتي تمام السوي وفي بيقولوا بتنشف بس انا بصراحة هذه الطريقة معتمدة عني ولاني مش بحب طعم الخضار معاها فقللت البوكيه جارنيه وبعد السوي تتركها تبرد ثم تدخل الثلاجة ثم تقطع شرايح وباحتفظ بجزء منها في الفريزر لحين الاستخدام [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]9-طاجن لحم بالخضااار[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]لحم مقطع متبل بجميع البهارات وخل وليمون وبصل شرايح وثومخضااار مشكل (بسلة /جزر/فاصوليا/فلفل الوان)وعند التسوية نضع بطاطس مكعبات وكوسة وشرايح طماطم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] | |
|