منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات حور الجنة

منتدى عام لكل الاسره
 
جلاش بشوكلاتة المكسرات بالصور . I_icon_mini_portalالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 جلاش بشوكلاتة المكسرات بالصور .

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
admin


عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

جلاش بشوكلاتة المكسرات بالصور . Empty
مُساهمةموضوع: جلاش بشوكلاتة المكسرات بالصور .   جلاش بشوكلاتة المكسرات بالصور . Icon_minitimeالأحد أبريل 03, 2011 7:54 pm

الاكله هى جلاش بالشوكلاته و المكسرات


المقادير
______

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نصف كيلو جلاش
شوكلاتة التورته العبوه الواحده 250 جرام و بتكفى و تفيض كمان ب 4 جنيه على فكره بس
لبن ( مش حنحتاج منه كتير 3 4 معالق بس)
زبده او سمنه براحتك ( انا اشتغلت بالزبده )
السكر طبعا
شوية مكسرات و لو حبه صغيرين اى كميه عندك ( انا كان عندى شوية بندق اشتغلت بيهم )
حبه واحده حبهان ( بتعمل جو جامد و طعم جميل فى الاخر مع المكسرات ) .. ( و
لو تلاحظوا حتلاقوا فى الصوره حبة الحبهان حطاها فوق باكو الزبده Razz )
و اى فاكهه لو تحبى للتزويق ( انا كان عندى فراوله فظبطت بيها Razz )
و حنحتاج نستخدم الخلاط

و حنعمل شربات كمان

طريقة الإعداد
__________

اول حاجه

نحط الشربات ع النار عقبال ما نجهز الجلاش و كده
كوبايه و نص سكر على كوباية مايه و نسيبهم ع النار ع الهادى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نبدأ بقى نحط فى الخلاط المكسرات بتاعتها و الحبهان و 4 معالق سكر و 4 معالق زبده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و حطى بقى حبه صغيرين لبن عشان يتقلب فيهم الخليط ده كله فى الخلاط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و افتحى الخلاط لغاية ما تتهرس خالص المكسرات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حيطلع الشكل النهائى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

سيبى بقى المكسرات على جمب و نبدأ فى الإعداد للجلاش


إدهنى الُرخامه زبده عشان الجلاش رقيق جدا لو الُرخامه مش مدهونه و مرنه حيتقطع منك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تكونى فى نفس الوقت بتسيحى زبده على النار من فتره علشان ندهن بيها الجلاش

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ادهنى الصينيه اللى حتحطى فيها الجلاش زبده برضه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

تبدأى تحطى 4 5 طبقات جلاش و تدهنى زبده و تلفى و تقطعى و تحطى على جمب و بعدين 4 5 طبقات تانيين و تدهنيهم برضه و هكذا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و بعد بقى ما تلفى الجلاش على كده و تقطعيه زى ما تحبى تحطيه فى الصينيه و
تدهنيه برضه تانى من فوق بالزبده عشان يحمر لما يدخل الفرن و تدخليه الفرن
بقى على مهله

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

فى الوقت ده يكون طبعا زمان الشربات اللى حاطينه ع النار خلص ( بتعرفى انه
خلص لما تلاقيه مش سائل لكن تلاقيه متماسك معاكى شويه مش مايه كإنه طالع من
الحنفيه Razz

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نبدأ بقى فى الوقت ده نسيح الشوكلاته ع النار ( بس على نار هاديه علشان
طعمها ميلسعش منك و تتحرق )بس عايزه اقول حاجه موضوع تسييح الشوكلاته ده
ميتمش غير بعد مده لما تدخلى الجلاش عشان لو سبتيها كده كتير بتتجمد تانى و
تضطرى تسيحيها تانى فالمفروض تكون دى اخر خطوه خالص و ممكن حتى بعد ما
يطلع الجلاش مش مشكله لانها بتسيح بسرعه

تحطى الشوكلاته و عليها 2 او 3 معلقه لبن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


حتلاقيها بدأت تسيح اهى و قلبيها بقى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ده منظرها النهائى لما طلعت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يبقى انا كده جاهز عندى المكسرات و الشوكلاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و ده منظر الجلاش بعد ما طلع من الفرن و اوعى تنسسسسسسى تحطى كل قطعه جلاش
فى الشربات شويه علشان ميبقاش ناشف او بعد ما تحطيه فى الطبق تشى شربات على
كله و تسيبيه يتشرب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و ده منظر الشوكلاته لما حطيت عليها المكسرات و قلبتهم سوا كويس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بعد كده و الشوكلاته سايحه بالمكسرات ترشيها على الجلاش من فوق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و بعدين انا ذوقتها بالفراوله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و ادى الشكل النهائى ونسيها شويه تبرد و بالهنااااا و الشفااااااااااا و ادعولى بقى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
 
جلاش بشوكلاتة المكسرات بالصور .
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حور الجنة :: عالم المرآة :: مطبخ حواء :: حلويات - تورتات جاتوهات كيك-
انتقل الى: