بسبوسة الشيف حسن مع صور
المقادير
كيس فانيلا
موضحة في الصورة
الخطوات كما في الصور سهله جدا وهي خلط المكونات كلها معا
وشوفوا قوامها بعد التقليب بتكون زي المرمله
الصور موضحه القوام
وطبعا لكي حرية الاختيار بتركها ساده او اضافة لوز او بندق للوجه
وتدخل فرن 160 درجه لمدة نص ساعه
وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن
وطبعا بنسقيها بالشربات (القطر) وهو ساااااااااخن يعني الاتنين سخنين بهذا الشكل
وشوفوا مستوى الشربات فوق البسبوسه او ارتفاعه ممكن تركها ليله
كامله لتتشرب القطر وعلى فكره لما بتبات بتكون اجمل في الطعم
الشربات او القطر
يرفعوا على النار وبمجرد الغليان نعصر نصف ليمونه ونتركه يغلي
واحنا عايزينه يكون شربات خفيف يعني قوامه بين عسل
النحل والماء
ونسقي بيه البسبوسه بمجرد خروجها من الفرن وهو كمان يكون سخن
ملحووووووووظه الشربات اللي داخل في المكونات تقيل في قوام عسل النحل لكن ده خفيف
وبكده يكون عندك الذ بسبوسه
( المشاركة منقولة )
900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز 450جم سكر 300جم
ماء 125 جم شربات تقيل 75جم جوز هند 2 م سمن بلدي او بقري معلب
1كجم سكر+1كج او ليتر ماء +كيس فانيلا