منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات حور الجنة

منتدى عام لكل الاسره
 
في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! I_icon_mini_portalالرئيسيةالتسجيلدخول

 

 في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم!

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
admin


عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! Empty
مُساهمةموضوع: في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم!   في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! Icon_minitimeالأربعاء يوليو 20, 2011 9:39 pm


في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم!







[center]كل سنة وإنت طيبة،...

الخطوة الأولى
هاتي ورقة وقلم وادخلي المطبخ


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
أول حاجة المفروض تعمليها: إنك تجيبي ورقة وقلم، وتدخلي المطبخ علشان تبدئي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] فحص كل حاجة موجودة عندك، وتشوفي أنت ناقصك إيه؟! وتكتبيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الورقة...
وخدي بالك إنك تكتبي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الورقة دي أسماء الحاجات الأساسية اللي أنت محتاجة لها زي "السكر والشاي
والمكرونة والأرز والسمنة والزيت، وغيرها من الحاجات اللي بيطلق عليها
تموين للبيت، ويا ريت تعملي حسابك إنك تكتّري شوية صغيرين من الكمية اللي
هتجيبيها؛ فمثلاً لو كنت بتسخدمي 3 علب زيت [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الشهر يبقي اكتبي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الورقة دي إنك محتاجة 5، وده لأن زي ما إنت عارفة إن استهلاك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بيزيد شوية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] رمضان علشان العزومات كل سنة وأنت طيبة..

كمان هتكتبي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الورقة دي الحاجات الخاصة بشهر رمضان زي الياميش مثلاً ولوازم رمضان؛ بالإضافة إلى أسماء الخضروات والفاكهة واللحوم اللي إنت محتاجة لها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] رمضان...
وبكده إنت حددتي إنت محتاجة إيه؟!

الخطوة الثانية
انزلي السوق




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بعد
ما حددتِ الطلبات اللي إنتِ عايزاها، والكمية اللي إنتِ عايزاها، انزلي
السوق أو السوبر ماركت وهاتي الطلبات اللي إنتِ عايزاها...


وعلشان تبقي ناصحة وما حدش يضحك عليكي هنقدم لك دلوقتي جدول بسيط نشرح لك فيه طريقة شراء احتياجات البيت

الطيور
"
الفراخ أو الحمام أوالبط"
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
لو
هتشتريها صابحة من عند الفرارجي يبقى خدي بالك إن جلدها يكون متماسك وكل
لون واحد، وما فيش عليه أي آثار للكدمات زي إنه يكون مزرِق مثلاً،

لكن لو هتشتري الطيور دي من السوبر ماركت أكيد طبعاً هتكون مجمدة.. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الحالة دي تاخدي بالك إن ما يكونش فيها أي آثار للماء أو بلورات الثلج يعني تكون متجمدة كويس، وتاخديها وتروحي على [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] على طول، وتحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر علشان ما تديش فرصة إن التلج بتاعها يفك..
بس نصيحة بيني وبينك الطيور الطازجة أحسن مية مرة من الطيور المجمدة.


اللحمة


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

لازم تكون من عند جزار موثوق فيه، علشان تتأكدي إن اللحمة دي كويسة وخدي بالك إن لون اللحمة يكون وردي قاتم وتجنبي نهائياً اللحم المخضر المائل إلى الرمادي أو المبلل لأن دي بتبقى لحمة فاسدة.


السمك


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

السمك سواء اللي بيعيش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الميه المالحة أو العذبة لازم يكون
عيونه لامعة ممتلئة ورطبة، وخياشيم السمكة نظيفة لونها أحمر، وما يكونش
عليها أي أثر لمادة لزجة، وجلد السمكة يكون بيلمع ورطب، وألوانه واضحة
وصلب، ما فيش فيه أي خدوش
.

لكن لو كنتِ هتشتري سمك فيليه يبقى خليكِ شاطرة واشتري السمكة كاملة، وبعد كده خلي اللي بيبيع يقطعها لك



الخضراوات أو الفاكهة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

يا ريت برضه إنك تشتري الخضراوات والفاكهة الطازجة، ودي هتعرفيها من لونها.


المعلبات



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

لو رحتِ السوبر ماركت وحبيتِ إنك تشتري حاجات معلبة يبقى يا ريت
إنك تشوفي تاريخ الصلاحية والانتهاء اللي بيكون مكتوب على العلبة، وكمان
خدي بالك إن العلبة تكون مقفولة وسليمة وما فيش فيها أي أنحناءات
.





الخطوة الثالثة
بعد ما ترجعي البيت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بعد ما ترجعي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
دخّلي الحاجات اللي جيبتيها المطبخ وغيّري هدومك، وهاتي مجموعة من الأكياس
البلاستيك النايلون؛ بس خدي بالك إن الأكياس دي تكون ناشفة ونظيفة جداً،
وكمان هاتي ورقة وقلم وسلوتيب، وده علشان تكتبي على كل كيس اسم اللي موجود
جواه وتلزقيه بالسلوتيب.

ودلوقتي هنشوف مع بعض جدول هنشرح لك فيه طرق تخزين كل حاجة من الحاجات اللي إنت جيبتيها دي؛ لأن كل حاجة ليها طريقة معينة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التخزين علشان تستمر معاكي لأطول وقت ممكن



الطيور
"الفراخ أو الحمام أو البط"


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

شيليها من الكيس بسرعة وابدئي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تنظيفها وده بأنك تغسيلها من جوه ومن بره وتشيلي أي آثار للريش أو أي دم موجود عليها وبعد كده تحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
طبق كبير، وتدعكيها كويس بالملح من جوه ومن بره، وتعصري عليها نص ليمونة
وتسيبيها لمدة نص ساعة، وبعد كده تغسليها كويس تاني بالميه من الملح
والليمون، وتحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة، علشان تصفي الميه كويس، وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه، وفرغي منه الهواء واقفليه كويس وحطيه على طول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر
.




اللحمة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

طلعيها من الكيس البلاستيك وبعد كده حطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حلة وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التلاجة على الرف اللي تحت الفريزر لمدة أربع ساعات..
وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه وفرغي أي هواء [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الكيس واقفليه كويس وشيليه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر..
نفس الشيء ده هتعمليه مع اللحمة المفرومة.


السمك



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بعد ما تروحي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] على طول طلعي السمك من الكيس بتاعه وابدئي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تنظيفه كويس.
ودي طريقة تنظيف السمك:
1. امسكي وسط السمكة وقشري جلدها باتجاه الرأس بسكين.
2.
قصي الزعانف بواسطة مقص حاد. شقي جانب السمكة بسكين حادة كبيرة من أسفل
رأسها حتى بداية ذيلها، وتأكدي من أنها قد شقت جيداً من الداخل شيلي
الأمعاء ونظفي بطن السمكة كويس.

3. بعد كده ابدئي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تنظيف السمك بالميه الباردة وبأكد بالميه الباردة، وبعد كده حطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة وسيبيه علشان يصفي ميته وحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كيس بلاستيك ناشف وشيليه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر.
[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin


عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! Empty
مُساهمةموضوع: رد: في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم!   في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! Icon_minitimeالأربعاء يوليو 20, 2011 9:39 pm


الخضراوات أو الفاكهة
لو كنت جايبة كمية كبيرة من الخضروات والفاكهة يبقى ياريت إنكتحتفظي بالخضار والفاكهة اللي إنتِ مش محتاجة لها لحين الاحتياج لها.
ودي طريقة بسيطة جداً لحفظ الخضار والفاكهة...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
الخضروات الورقية اللي زي النعناع والبقدونس والشبت والكزبرة والجرجير

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

حطيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كيس بلاستيك ناشف من غير ما تغسليهم وتحطيهم فيالتلاجة، ودي أحسن طريقة تخليهم يعيشوا معاكِ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التلاجة لمدة أسبوعين..


الطماطم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
لو كانت الطماطم طرية يبقى اغسليها كويس، وبعد كدهقطعيها واضربيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الخلاط لغاية ما تبقى عصير، بعد كده صفيها وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] أكياسنايلون ناشفة وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر لحين الاستخدام.

لكن لو كانت الطماطم جامدةيبقى حطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الثلاجة زي ما هي.

البامية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هاتي البامية اللي إنتي عايزة تجمديها، واغلسيها كويس، وبعد كدهحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة علشان تتخلص من أي ميه فيها....

بعد كده هاتي السكينة وابدئيفي تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي منها بشكل هرمي، واوعي تقطعيها من النصأو من الطرف؛ لأن ده ممكن يخليها تنزل العصارة اللي فيها.

بعد كده أغلي ميه،وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح، بعد كده حطي فيها البامية لمدة خمس دقائق، وبعدكده شيليها من الميه المغلية، وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة، وافتحي عليها الحنفية بميه باردة،بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها...
بعد ما تتأكدي إنها ما بقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون، وحطيفيه الباميه، بس خدي بالك وإنتِ بتحطيها إنك تفرّغي الكيس من أي هواء، بعد كدهاقفلي الكيس كويس وحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر..
البسلة والفاصوليا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

هاتي البسلة وفصصيها واغسليها كويس وحطيها فيالمصفاة.
بعد كده هاتي حلة كبيرة فيها ميه، وضيفي ليها معلقة كبيرة ملحوسيبي الميه تغلي على النار، بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وسيبيها لمدة 5 دقائقبعد كده حطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المصفاة، واغسليها على طول بميه باردة من الحنفية، وده علشانتحافظي على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها.
بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها...
بعد ما تتأكدي إن ما بقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون، وحطيفيه البسلة؛ بس خدي بالك وإنتِ بتحطيها إنك تفرّغي الكيس من أي هواء، بعد كده اقفليالكيس كويس وحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصوليا..



ورق العنب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

هاتي ورق العنب واغسليه كويس، وبعد كده حطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] ميه مغلية لمدة 3دقائق، وشيليه منها وحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة يصفي ميته، ويبرد، بعد كده لفّيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] فوطة ناشفةوحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] أكياس نايلون بس برضه اتأكدي إن الكيس ما فيهوش أي أثر للهواء، وبعد كدهحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريرز.


الملوخية
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
هاتي الملوخية وقطفيها واغسليها كويس، وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة علشان تصفيميتها كويس، وبعد كده خرّطيها وحطّيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] أكياس نايلون ناشفة وحطيها فيالفريزر.

البصل والثوم والبطاطس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
دول مش محتاجين إنك تحطيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الثلاجة لأنك ممكن تحطيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاةوتحطيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] أي زاوية من زوايا المطبخ.


الفاكهة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
من الممكن إنك تغسليها وتنشفيها كويس وبعد كده تحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كيسبلاستيك ناشف، وتحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الثلاجة أو الفريزر.. أو ممكن تعمليها عصير وتحطيها فيالفريزر.
البهارات والتوابل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يا ريت تحتفظي بالبهارات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مكان جاف؛ لأن الحرارةأو الرطوبة الزايدة بتخلي الأعشاب والبهارات الجافة تفقد نكهتهابسرعة.

علشان كده يا ريت ما تخزنيش الأعشاب والبهارات الجافة بالقرب منأفران الغاز أو المايكروويف أو أي مصدر للحرارة أو الرطوبة؛ زي أجهزة غسل الصحونوغلايات الماء.

وخليكي دايما عارفة إن الأعشاب والبهارات دي لو خزنتيها بشكلصح فده ممكن يخليها تحتفظ بنكهتها لمدة عام أو اتنين أو أكثر.


الحبوب زي الفول والعدس
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ممكن تحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] أكياس بلاستيك وتقفليها كويس ودخليهاالتلاجة..


الياميش والمكسرات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بالنسبة للياميش زي المشمشية والتين المجفف والمكسرات ممكن تحطيهمفي أكياس وتحطيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التلاجة.

الجبنة القريش
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ودي أكيد كلنا بنحبها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] رمضان، وأحسن طريقةعلشان تحافظي على الجبنة القريش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التلاجة أكبر فترة هي إنك تحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] لبن باردومعاها قرن فلفل أخضر حامي.
أو إنك تغلي كوباية ميه، وبعد كده تسيبيها لغاية ماتبرد وبعد كده تضيفي إليها شوية ملح وتحطي فيها الجبنة وقرن شطة أخضرحامي.

وبكده تبقي إنت جهزتي كل حاجة عندك [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] البيت



وتابعينى يومياً طوال شهر رمضان

وكل عام وانتم بخير وسعادة

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
 
في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم!
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حور الجنة :: عالم المرآة :: مطبخ حواء-
انتقل الى: