منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات حور الجنة

منتدى عام لكل الاسره
 
عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  I_icon_mini_portalالرئيسيةالتسجيلدخول

 

 عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:00 pm




جبتلكم طريقة عمل الخروب بمناسبة شهر رمضان الكريم









السلام عليكم
جبتلكم طريقة عمل الخروب بمناسبة شهر رمضان الكريم

المقادير :::::

ربع كيلو خروب مجروش_ كيلو سكر _ ماء ورد .

الطريقة ::::

**فى وعاء واسع نضع الخروب ومعه كوب سكر من الكمية المذكورة ونرفعه على نار هادئة ونقلب حتى يتغير لون

الماء ويصبح غامق .

** نضيف إلى الوعاء 2لتر ماء ونتركه ربع ساعة يغلى ثم يحلى بباقى كمية السكر .

** بعد أن يبرد نضع نصف كوب ماء ورد يم يوضع فى الثلاجة حتى يبرد وممكن وضع مكعبات ثلج إلى الكاسات .



وكل عام وانتم بخير

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:03 pm

العرقسوس



لو عايزة تعملي مثلا 2 لتر

المقادير

5 ملاعق كبيرة مسحوق العرقسوس

(بيتباع عند العطار)

ربع ملعقة صغيرة بيكاربوناتو

(بيكنج صودا- او – بيكاربونات الصوديوم)
(نفس الاسم يعني)


الطريقة:

خدوا بالكم بأه من الطريقة كويس علشان ديه اللي فيها الحرفنه

بيحط العرقسوس في طبق كبير غويط

و يحط عليه البيكاربوناتو

و يقلب

و يرش عليهم ماية

يا دوب رش بسيط

بحيث العرقسوس يكون مِنَدِي كده مش مبلول

و نقلب كويس و نفتفته كويس بايدينا

(لا تقلقوا لون العرقسوس هيروح من ايدك بمجرد ما تغسليها)

و نسيبها ساعتين مثلا علشان تخمر

يخمر ازاي بأاااه

يعني لون يتحول لاحمر خفيييف

و بعدين نجيب شاش نضيف و نحط العرق سوس فيه و نقفلها كويس

و نحطها في حلة فيها 2 لتر ماية

و نسيبها من بليل لتاني يوم علشان تكون نزلت كل العصارة اللي فيها

و نشيلها

(انا كتير بخليها مش باشيلها ماهو كل ما تقل العرقسوس كان احلي)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ههههههه

و طبعا كلنا عافين فوائد العرقسوس الكتيييييييييير جدا

بس اللي ضغطه عالي مايشربش منه كتير كفايا كبايه بلاش طفاسة الله يكرمكم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

يالا بالهنا و الشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:05 pm

طريقة عمل الزبادو.....ولا اسهل من كدة









اللى ميعرفش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] لما يدوق الطعم هيعرف
مفيد جدا ومغذى

المقادير

3 كوب [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
6 ملاعق كبيرة سكر
8 حبات فرولة
1\4 كوب لبن

الطريقة

نضع كل المقادير ف الخلاط ونضرب

عند استخدام الموز نضع فانيليا
عند استخدام الخوخ ننزع القشرة
هذة الكمية تكفى شخصين

اتمنى تعجبكم وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:05 pm

الوصفة السرية لعصير المنجو من عند بتاع العصير









بمناسبة موسم المنجة اقدم لكم طريقة تخزين المنجو بالقرع العسل[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ايوة بالقرع العسل كلنا عارفين فوائد القرع وانا بحبة جدددددددددا وكان القرع اكل النبى علية الصلاة والسلام المفضل
وعشان اطمئن ان الاولاد بيكلوة بخلطوا فى المنجة وكمان القوام
الغليظ ذى بتاع العصير
اولا كل 3 كيلو منجو عليها 1 كيلو قرع اى بنسبة 3:1 لوالكمية اكبر
وعشان اقل قرعاية بتبقى 3كيلو ومكن القرع الذايد يتخذن بعد السلق
فى كياس بالفريزر
بنجيب المنجو وننظفها ونعصرها كالمعتاد
نجيب القرع ونقشرها ونقسمها نطلع البذر ونقطعها مكعبات نسلق القرع فى
وعاء بة 1 كوب ماء ونضيف الية 1كوب سكر لمدة 15 دقيقة بعد كدة نسيبة لما
يبرد خالص ونضيف الية المنجو ونخلطهم بالمعلقة فقط
ونخزنهافى اكياس فى الفريزر
ولما نستعملها منخفها بالماء حسب القوام الى منحبة
على فكرة انا بجيب منجو بودرة من عند العطار - لو كنت مذودة نسبة القرع
-واضيف فى الخلاط3كوب من المنجو المتخزنة والسكروالماء حسب الرغبة وملعقتين
كبيرة منجا بودرةونضربهم لعمل 6 اكواب عصير وبالهنا والشفا

ملحوظة هى طريقة المنجو اللى عند بتاع العصيروشكراااااااااااا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:06 pm



















[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:07 pm

جيبلكم طريقه عصير تحفه عصير المنعش بالعسل









تفاح مختلف الألوان، عسل، سكر، موز، برتقال
مدة التحضير: 10 دقائق
مدة الخفق: 4 دقائق
الكميه تكفي: 4 اشخاص


المقادير 4 حبات تفاح مختلف الألوان عسل (حسب الرغبة) نصف كوب سكر 6 حبات موز برتقالتين
الطريقة يقطع التفاح والبرتقال إلى مكعبات صغيرة. يقطع الموز إلى شرائح. يوضع التفاح والبرتقال والموز في الخلاط الكهربائي حتى يصبح عصيراً. يضاف العسل والسكر إلى الخليط ويخلط العصير مرة أخرى مدة دقيقتين. يوضع العصير في البراد مدة ساعة واحدة.


جربوا وقولولى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:08 pm

بمناسبه رمضان مشروب الالوان الاربعه









بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


عصير الالوان الاربعة

المقادير:

4 ملاعق بودرة عصير برتقال تانج

4 ملاعق بودرة عصير منجا تانج

4 كاسات ماء بارد

1 باكيت دريم ويب

شراب فيميتو مركز


الطريقة:

توضع جميع المقادير في الخلاط حتى تظهر الرغوة ثم ترفع الرغوة بحذر في طبق اخر .

بعد ذلك يصب العصير في الكاسات و تضاف الرغوة على وجه كل كاسه ثم يوضع فوق كل كاس ملعقة صغيرة من شراب الفيمتو المركز .

- بعد ثواني معدودة ستشاهد اربع الوان في منتهى الروعه .

منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Empty
مُساهمةموضوع: رد: عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)    عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)  Icon_minitimeالسبت أغسطس 13, 2011 8:09 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]























[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
 
عصائر وخشاف رمضان (الجزء الثانى)
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حور الجنة :: عالم المرآة :: مطبخ حواء-
انتقل الى: