منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات حور الجنة

منتدى عام لكل الاسره
 
اكلات عيد الاضحى مجمعة  I_icon_mini_portalالرئيسيةالتسجيلدخول

 

 اكلات عيد الاضحى مجمعة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
admin


عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

اكلات عيد الاضحى مجمعة  Empty
مُساهمةموضوع: اكلات عيد الاضحى مجمعة    اكلات عيد الاضحى مجمعة  Icon_minitimeالسبت نوفمبر 05, 2011 5:36 am

[center]اكلات عيد الاضحى مجمعة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته



اشهى اكلات عيد الاضحى المبارك



أولا: كل سنة وكل المسلمين في مشارق الأرض ومغاربها طيبين



ويا رب يكون عيد سعيد على كل الناس...



طبعا كلنا عارفين إن عيد الاضحي هو عيد اللحمة، علشان كده




هاقدم لكم النهارده مجموعة متنوعة من الأكلات المناسبة لعيد




الأضحى المبارك...




الفتّة اللذيذة








أكيد العيد مش هيكون عيد من غير طبق الفتة اللذيذ ودي أحسن



طريقة لعمل الفتة..



المقادير:




• كيلو لحم ضأن مقطع بالعظم ويا ريت يكون "لحم الكتف".



• نص كيلو رز.



• ماء ساخن.



• بصلة كبيرة ومقطعة قطع صغيرة.



• 2فص حبهان.



• ملعقة قرنفل.



• 6فصوص ثوم مهروس.



• رغيف خبز محمص.



• نصف ملعقة صغيرة مبشور جوزة الطيب.



• عود قرفة.



• ورقة لاورا.



• ملح.



• كوباية كبيرة عصير طماطم.



• ملعقة كبيرة سمن.



• ملعقة كبيرة صلصة طماطم.



• ملعقة خل أبيض.



الطريقة:



1. هنسلق اللحمة الضاني ونضيف ليها عند السلق بصلة وورقة



لاورا وفص حبهان وملعقة القرنفل والملح ونسيبها لغاية ما تستوي.



2. أثناء ما اللحمة بتستوي هنجيبِ الأرز ونغسله وبعد كده نجيب



الصينية اللي هنعمل فيها الأرز ونحط فيها ملعقة ونصف سمنة وبعد



كده نضيف ليها الرز ونقلبه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده



نجيب ميه ونضيف ليها شوية ملح ونضيفها للرز ونسيبه على نار



هادية لغاية ما يستوي.



3. هنجيب بصلة ونقطعها قطع صغيرة ونحمرها في السمنة لغاية



ما نلاقي لونها بدأ يميل إلى اللون الأصفر نضيف ليها التوم مع



التقليب لما نلاقيهم لونهم بدأ يكون ذهبي نضيف ليهم كوب عصير



الطماطم والصلصة ونسيبهم على نار هادئة لمدة 10 دقائق،



ونضيف ليهم شوية شوربة ونسيبهم على النار لمدة ربع ساعة.



4. بعد كده هنجيب الصينية ونقطع فيها الخبز ونضيف ليه شوربة



اللحمة ونسيبهم لمدة عشر دقائق علشان العيش يتشرب من الشوربة.



5. هنجيب طبق كبير ونحط فيه الأرز والخبز ونحط فوقهم



الصلصة اللي عملناها ومن فوقها اللحمة...




وبالهنا والشفا




لحمة ضانى مشوية









لحمة ضاني مشوية




المقادير:



• لحمة ضاني مقطعة مكعبات متوسطة الحجم أو "ريش".



• كوب كبير عصير طماطم.



• ملعقة صغيرة فلفل أسود.



• ملعقة صغيرة شطة حمراء ناعمة.



• 10 فصوص ثوم.



• ملعقة كبيرة خل أبيض.



• ملعقة كبيرة كمون مطحون.



• 1 حبة جوزة الطيب مبشورة ناعم.



• 1 بصلة كبيرة.



• فلفل رومي أخضر.



• نص فنجان زيت.



الطريقة:




1. هنجيب اللحمة ونغسلها كويس.



2. هنجهز تتبيلة اللحمة وهي عبارة عن "الزيت + الخل + الكمون



+ جوزة الطيب + البصلة + عصير الطماطم + الفلفل الأسود +



الفلفل الأخضر + الثوم + الشطة" ونضربهم مع بعض في الخلاط.



3. بعد كده هنجيب صينية وندهنها بالخليط ده وبعد كده نبدأ في



رص اللحمة في صورة طبقات وبين كل طبقة وطبقة نحط خلطة



التتبيل...



4. بعد ما نخلص من رص اللحمة نحطها وخليط التتبيل في التلاجة



لمدة 3 ساعات، بعد كده نخرجها ونشويها على الشواية الكهرباء أو



الفحم...




وبالهنا والشفا



فخد ضاني في الفرن مع أرز بالخلطة








المقادير:



• فخدة ضاني.



• كيلو فلفل رومي أحمر.



• 4علب زبادي.



• 5معالق صغيرة خل تفاح.



• كيلو رز.



• كوباية كبيرة زيت.



• 2 ملعقة كبيره ملح.



• 2ملعقة كبيرة عسل أبيض.



• 2ملعقة كبيرة بهارات.



• ملعقة صغيرة كاري.



• نصف كيلو بندق.



• كوباية كبيرة ماء.



• فلفل أصفر وأخضر مقطع قطعا صغيرة.



• ملعقة صغيرة فلفل أسود.



• قطعتان فحم.



الطريقة:



1. هنجيب الفخدة ونعمل فيها فتحة كبيرة بالسكين، بعد كده نتبل



الفخدة بمزيج الخليط الآتي" الزبادي والملح والعسل والخل



والبهارات والفلفل الأسمر"...



2. بعد ما نتبل الفخدة بالخليط ده نحطها في الثلاجة لمدة يوم بعد كده



نطلعها من التلاجة ونجيب الفلفل الرومي الأحمر ونقطعه إلى قطع



صغيرة ونحشيها بيه، بالإضافة إلى باقي الخليط المنقوع فيه



الفخدة...




3. نحطها في الفرن وندهنها بالزيت ونسيبها في الفرن لمدة ساعة



أو ساعة ونصف أو لغاية ما لونها يبقى أحمر وتستوي...



5. بعد كده نسخّن قطعتين الفحم على النار لغاية لونهم ما يبقى أحمر



ونحطهم على الفخدة وهي سخنة ونغطي عليها علشان تحتفظ



برائحة الفحم علشان تدي مذاق ورائحة رائعة.



6. نصفّي الصوص النازل من الفخدة ونضيفه إلى الرز على النار
ونقلب كويس وبعد كده نضيف إليهم كاري وملح ومية وبندق ونقلبهم



على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما نلاقي الرز استوى.



7. هنجيب الفخدة ونقطعها شرائح ونقدمها في طبق مع الرز ونرش



من فوق شوية ملح وفلفل أخضر وأصفر للتجميل.



وبالهنا والشفا
المصدر : [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] - 100fm6.com
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
 
اكلات عيد الاضحى مجمعة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حور الجنة :: عالم المرآة :: مطبخ حواء-
انتقل الى: