admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: طريقة عمل تورتة عيد الام رووووعة بالصور الإثنين مارس 14, 2011 10:50 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الكمية تكفي: 10 أشخاص وقت التحضير: 30 دقيقة وقت الطهي: 40 دقيقة المقادير: 6 بيضات مقاس كبير او 10 مقاس صغير مع الغاء صفارين 1 ونصف ملعقه عصير ليمون او خل ابيض كوب سكر ابيض مطحون ويفضل منخول كمان ــــــــــــــــ>نصفين 3 ملاعق كبيرة ماء من الحنفيه 2 ملعقه صغيرة بيكنج بودر 1 ملعقه صغيرة فانيليا نصف ملعقه صغيرة ممسوحه ملح طعام كوب دقيق يتعير بعد النخل مرتين... ويفضل حذف ملعقه دقيق واضافه ملعقه نشا
للتزيين : كريم شانتيه كريز مربي التحضير: 1-يفضل تحضرى اطباق صغيرة فيها كل المقادير من الماء والملح والليمون والفانيلين والبيكنج بودر والسكر على نصفين....................الخ
2-نفصل الصفار عن البياض نضرب لمده 5 دقائق الصفار على البطىء ثم السريع مع اضافه نصف كوب سكروالفانيليا والماء
3-نغسل اصابع المضرب من الصفار جيدا ونضرب البياض ثم نضيف له الملح والليمون ثم النصف كوب السكر الاخر تدريجيا حتى يتماسك المارينج ويملا الطبق حوالى 10 دقائق
4-ناخذ نصف كوب دقيق وننخله تانى على الصفاااااااار ونقلبه الى ان يمتزج ثم نضيف النصف الاخر على الصفار ايضا ونقلبه حتى يختفى
5-نضيف بعد ذلك نصف البياض على خليط الصفار بالقيق ونقلب على الهادى بملعقه خشب من تحت لفوق علشان ما تهبطش الكيكه ثم النصف الاخر حتى يمتزج تماما
6-نصبها فى صينيه متوسطه مغطى قاعها بورق زبده لو عرفتوا ترفعوا جوانبها بورق زبده ايضا لانها بترتفع شويه
| |
|