منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
اهلا بك زائرنا الكريم يسعدنا زيارتكم وانضمامكم لنا ارجو التسجيل فى المنتدى والرد على المواضيع
منتديات حور الجنة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات حور الجنة

منتدى عام لكل الاسره
 
الفسيخ والسردين I_icon_mini_portalالرئيسيةالتسجيلدخول

 

 الفسيخ والسردين

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

الفسيخ والسردين Empty
مُساهمةموضوع: الفسيخ والسردين   الفسيخ والسردين Icon_minitimeالسبت أبريل 16, 2011 7:35 pm


الفسيخ والسردين :اها:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
قبل
ما نتكلم عن طريقة عمل الفسيخ أو السردين عايزه أقولك على نصيحة مهمة قوي
وهي إنك لازم تشتري الفسيخ أو السردين من مصدر موثوق فيه...


أما
بالنسبة لأحسن طريقة لعمل الفسيخ والسردين والملوحة هي إنك قبل يوم شم
النسيم بيوم تجيبيهم وتنظفيهم بالسكينة من القشر الخارجي كويس، وبعد كده
تفتحيهم وتنضفيهم من جوه وتقسميهم إلى جزءين وتحطيهم في طبق وترشي عليهم
زيت وعصير ليمون وياريت تكتري من عصير الليمون علشان عصير الليمون بيقضي
على أي بكتريا ممكن تكون موجودة، وبيخلي ليهم رائحة حلوة وعلى فكرة الزيت
والليمون بيضيع نسبة الملوحة اللي بتكون موجودة في الفسيخ أو السردين.

الرنجة[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ياريت
تجيبيها مغلّفة ويكون لونها ذهبي ومافيش في الجلد أي آثار لأي خدش والعين
تكون محتفظة بلمعانها والخياشيم كاملة ومفيش فيها أي علامات للعفن.....ودي
أكتر من طريقة لعمل الرنجة

الرنجة بالطماطم والطحينة



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• كيلو رنجة.
• نصف كوب طحينة.
• 4 ثمرات طماطم مقطعة مكعبات صغيرة جدا.
• عصير 3 ليمونات.
• ربع كوب صغير زيت.

الطريقة:


1.
هتشوي الرنجة على النار لغاية ما تلاقي إن الجلد اتشقق تماماً... بعد كده
حطيها في طبق وابدئي في خليها من الأشواك وتقطعيها قطع صغيرة.

2.
هاتِ طاسة وحطيها على النار وحطي فيها الزيت واستني لغاية ما الزيت يسخن،
وبعد كده ضيفي إليها الطماطم المقطعة واستني لمدة خمس دقائق وبعد كده ضيفي
إليهم قطع الرنجة وعصير الليمون.

3. هاتِ طبق التقديم وحطي فيه الرنجة بالطماطم وبعد كده ضيفي إليهم الطحينة.

ملحوظة ممكن تاكلي الرنجة بالطماطم فقط بدون إضافة الطحينة

وبألف هنا وشفا
الرنجة المشوية بشرائح الليمون



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• كيلو رنجة.
• عصير 3 ليمونات.
• شرائح ليمون.
الطريقة:
اشوي
الرنجة على النار مباشرة لغاية ماتلاقي إن الجلد اتشقق تماماً،بعد كده
قسميها إلى نصفين وحطيها في طبق التقديم وابدئي في نزع الشوك منها وضيفي
إليها عصير وشرائح الليمون.

وبألف هنا وشفا
التونة
لو
كنت من الناس اللي مش بتحب الرنجة أو الفسيخ فممكن تعملي لنفسك طبق تونة
في منتهى الجمال بس لازم قبل ما تشتري علبة التونة تشوفي تاريخ الصلاحية
الموجود على العلبة كويس علشان تعرفي تاريخ الإنتاج وتاريخ نهاية الصلاحية
ولازم تكون علبة التونة مفيش فيها أي خدوش، ودي أكتر من طريقة لعمل
التونة...

التونة بالمايونيز

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:
• 2علبة تونة .
• نص برطمان مايونيز.
• حبة فلفل رومي أخضر مقطعة قطع صغيرة.
• معلقة صغيرة شطة حمراء.
• عصير 3 ليمونات.
• بصلة صغيرة مقطعة قطع صغيرة.
• معلقة صغيرة فلفل وملح.
• معلقة كبيرة زيت.
• طماطم مقطعة شرائح "للتزيين"
• عيش بلدي أو فينو.
الطريقة :
هتفرغي
علبة التونة في طبق كبير وبعد كده تضيفي إليها باقي المقادير الموجودة
عندك وتقلبيهم كلهم مع بعض وتضيفي إليهم شرائح الطماطم. وممكن تاكلي الطبق
ده بالعيش البلدي أو بالفينو.

وبألف هنا وشفا
تونة بالخضروات

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:
• 2علبة تونة.
• 2 حزمة بقدونس.
• ثمرة طماطم كبيرة مقطعة قطع صغيرة.
• 2 ثمرة فلفل رومي أخضر مقعة قطع صغيرة.
• 1 ثمرة بصل صغيرة مقطعة قطع صغيرة.
• 5 أعواد خس بلدي أو خس كابوتشي.
• 1/8 كيلو زيتون أخضر مخلي أو أسود "اختياري"
• عصير 3 ليمونات.
• معلقة كبيرة ملح وفلفل.
• معلقة كبيرة زيت ذرة أو زيت زيتون.
الطريقة:
هتجيبي
طبق كبير وتحطي فيه التونة وبعد كده تضيفي إليها باقي المقادير الموجودة
عندك وتقلبيهم كلهم مع بعض. وعلى فكرة الطريقة دي مفيدة جدا للناس اللي
بتعمل ريجيم.

وبألف هنا وشفا

الأسماك
أما
بقى لو كنت من الناس اللي مالهاش في أي حاجة من الحاجات اللي اتكلمنا
عليها قبل كده يبقى عليكِ وعلى الأسماك ودي أكتر من طريقة جديدة لعمل
السمك..

السمك بصوص البقدونس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير:
• 2 كيلو سمك فيليه.
• أوراق حزمة بقدونس.
• أوراق حزمة كزبرة.
• عصير 3ليمونات.
• نص كوب زيت زيتون.
• نص كوب زيت ذرة.
• نص رأس ثوم, مفرومة.
• ملح وفلفل وكمون.
• أوارق جرجير "للتزيين".

الطريقة:
1.
هتخلطي الثوم المفروم مع أوراق البقدونس والكزبرة وبعد كده تحطيهم في
الخلاط وتضيفي إليهم كوب صغير ميه و1/4 كوب زيت زيتون وتضربيهم كلهم مع بعض
في الخلاط.


2.
تبلي السمك بالملح والفلفل والكمون والليمون وسيبيه لمدة نص ساعة،بعد مرور
النص ساعة سخني زيت الذرة وحمري شرائح السمك في الزيت لغاية لونها ما يبقى
ذهبي.

3.
هاتِ طاسة وسخني فيها ربع كوب زيت زيتون، بعد كده ضيفي إليها خليط
البقدونس والكزبرة وقلبيهم كلهم مع بعض كويس لمدة خمس دقائق على النار.

4. هاتِ طبق التقديم وحطي فيه السمك الفيليه وضيفي إليه صوص البقدونس والكزبرة. ممكن تزيني الطبق بأوراق الجرجير.
وبألف هنا وشفا
كفتة سمك

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
• كيلو ونص سمك فيليه.
• نص حزمة بقدونس مفرومة.
• ربع حزمة كزبرة خضراء مفرومة.
• حبة بطاطس,مسلوقة ومهروسة.
• كوب لبن حليب.
• كوب دقيق.
• عصير 3ليمونات.
• معلقة كبيرة قشر ليمون مبشور.
• ربع رأس ثوم مفرومة.
• كوب زيت عباد الشمس.
• 2 حبة بصل أخضر مفرومة.
• معلقة ملح وفلفل وكمون.
الطريقة:
1. هاتِ السمك واغسليه كويس وبعد كده قطعيه إلى قطع متوسطة الحجم.
2.
سخني اللبن وبعد كده سيبيه لغاية ما يبرد وضيفي إليه السمك المقطع، سيبي
السمك في اللبن لمدة نص ساعة وبعد كده انشلي قطع السمك من اللبن.


3.
هاتِ مفرمة الأكل اللي عندك وحطي فيها قطع السمك والثوم والبطاطس المهروسة
وقشر الليمون والبصل الأخضر, والبقدونس والكزبرة, والملح والفلفل واضربيهم
مع بعض في المفرمة، بعد كده حطي الخليط في التلاجة لمدة ساعتين.

4.
بعد مرور الساعتين طلعي السمك المفروم من الثلاجة وابدئي في تشكليه على
شكل كرات متوسطة الحجم وبعد كده حطي الكرات دي في الدقيق بحيث إن الدقيق
يغطيها من كل الجوانب وحطيها في صينية ودخليها الثلاجة مرة كمان لمدة نص
ساعة علشان تمسك نفسها.

5. هاتِ طاسة كبيرة وسخني فيها الزيت كويس وبعد كده ابدئي في قلي كرات السمك فيها.
6.
هات طبق التقديم ورصي فيه كفتة السمك وزيتي الطبق ببعض من أوارق البقدونس
أو الجرجير. على فكرة مع الطبق ده ممكن تعملي طبق بطاطس شيبسي أو طبق رز
أبيض.

وبألف هنا وشفا
نصائح خدي بالك منها
وعلشان أكون عملت كل اللي علي وعلشان شم النسيم يعدي بسلام دي شوية نصائح خدي بالك منها...
-1-
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

خلي
عندك وقت كافي بين وجبة الفطار والغذاء علشان تدي لمعدتك فرصة كافية إنها
تهضم وجبة الفطار وتكون مستعدة لوجبة الغذاء الدسمة اللي إحنا قلنا عليها.

-2-
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لازم تشوي الرنجة كويس على النار واوعي تاكليها نية لأن عملية الشواء دي مهمة جدا لأنها بتقتل أي بكتريا ممكن تكون موجودة.
-3-
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
أحسن حاجة ممكن تعمليها في شم النسيم هي إنك تدخلي الليمون في كل حاجة هتاكليها وده علشان تقي نفسك من الإصابة بالحموضة.
-4-
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
بلاش
تشربي ميه كتير بعد الغذاء مباشرة أو أثناء الغذاء وده لأنك لو شربتي ميه
كتير هتفضلي تشربيها طول النهار وبعد كده هتحسي بتعب، لو حسيتي إنك محتاجة
تشربي حاجة بعد الغذاء يبقى اشربي كوب شاي أو سفن أب.

-5-
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
مش
معقول تاكلي فسيخ وسردين أو سمك من غير ما تاكلي أي حاجة خضراء معاهم زي
الجرجير أو الفجل أو البصل الأخضر أو الخس وعلى فكرة الخضروات دي بتساعد
على تخلص الجسم من الملح الزائد وكمان بتساعد على سرعة الهضم بس نصيحة مني
لازم قبل ما تاكلي أي حاجة خضراء تغسليها كويس بنفسك بالميه الجارية ويا
سلام لو نقعتيها في ميه مضاف إليها معلقة خل لمدة ربع ساعة وبعد كده
تشطفيها بالميه الجارية ده هيبقى أضمن.



وبكده نكون قدمنا لكم كل اللي ممكن تعملوه في شم النسيم..
واوعوا تنسوا تعملوا بالنصائح اللي قلنا عليها
علشان تقضوا يوم جميل سعيد..
وكل سنة وأنتم طيبين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
admin
Admin
admin

عدد المساهمات : 4190
نقاط : 11354
تاريخ التسجيل : 23/01/2011

الفسيخ والسردين Empty
مُساهمةموضوع: رد: الفسيخ والسردين   الفسيخ والسردين Icon_minitimeالسبت أبريل 16, 2011 7:38 pm

[b][/b]

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://fashion.forumegypt.net
 
الفسيخ والسردين
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات حور الجنة :: عالم المرآة :: مطبخ حواء :: اكلات شعبية - اطباق شعبية-
انتقل الى: