admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: كــفتة البطاطس الأكثر من رائعة بالتفصيل الممل والصور المميزة الثلاثاء أبريل 26, 2011 6:40 am | |
| كــفتة البطاطس الأكثر من رائعة بالتفصيل الممل والصور المميزة o ...
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]الصراحة أنا قرأت الموضوع ده في إحدى المنتديات المميزة وعجبتني الطريقة وقلت لازم تعرفوا طريقة كفتة البطاطس لأنها أكلة رائعة صدقوني جربوا ومش هتندموا ، ودي طريقة بسيطة لعمل كفتة البطاطس اللذيذة
أولا :المكونات [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- كيلو بطاطس مسلوقة ومهروسة (تهرس البطاطس بالشوكة ولا تستخدم الكبه)
- حزمة بقدونس مفرومة
- كيس فيجتار
- بيضتان
- كوب بقسماط مطحون
- ملح-فلفل
ودى صورة المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثانيا :للحشو : [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
لحمة مفروم عصاج (يراعى أن تكون حمراء مافيهاش دهون )-
- جبنه كريمة على جبنة رومى مبشور
ودى صورة الحشو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثالثا :للتغطية [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- أول طبقة : كوب دقيق على كيس سبايسى أو كيس فيجتار
- تانى طبقة :بيضتان مربوبتان على ملعقتين لبن
- تالت طبقة :كوب كورن فليكس مطحون على شويه بقسماط
- ودى صورة بمكونات التغطيه والتغطيه دى شغالة - فى كل البانيهات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
رابعا : الطريقة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
- -- نحط مكونات العجينة على بعضها ونعجن لحد ماتكون جينة قابلة للتشكيل
ممكن نزود كمان شويه بقسماط
والصورة مبينة إن العجينه يمكن تشكيلها لإنى عامله قرص ورامياه فيها
- ممكن نضيف الملح والفلفل بس بحرص لإن الفيجتار بيكون فيها ملح وبهارات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
- نصبع الكفته زى الصور ممكن كور وممكن
الكور لحشو اللحمة المفرومة مثلا والصوابع للجبنة وممكن نصغر الصباع
شويه بس مش كتير
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
- وبعدين نحط مكونات التغطيه زى الصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وممكن نزود بيضة كمان لو لقينا الكميه خلصت وممكن نكرر العمليه تانى
للصباع الواحد لو إتبقى حاجة يعنى نرجع تانى نحطه فى البيض وبعد كدة
البقسماط بالعربى كدة ما فيش حاجة تترمى
- نغطى الصوابع وبعدين نحطها فى التلاجة لمدة ساعتين على الأقل
- وممكن نقسمها نحطها فى الفريزر بس نحكم إغلاقها يعنى نغطي الطبق
بكيسين بلاستيك محترمين ونربطهم كويس عشان تفضل متماسكة وما تطراش
ودى صورتها بعد ماطلعت من الفريزر بس مش الكميه كلها
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
- نكون مجهزين زيت غزير للتحمير وبعدين نقدحه بس مانزودش يادوب يبتدى
يقدح (علشان الكفته ناتغمقش على طول وتاخد وقتها )وناخد من الفريزر
على الزيت ونوطى النار تاخد لون من تحت نقوم مقلبينها على طول عشان تاخد
نفس درجة اللون من فوق ويراعى أن يكون اللون دهبى مش غامق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وده هو الشكل النهائى للطبق بس للأسف هيا إغمقت شويه لإنى قدحت الزيت
قوى بس بأمانة هيا بتطلع منى أفتح من كدة بس واضح إن اليوم مش يومى
النهاردة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
شايفين الحشو من جوه بيكون عامل إزاي للجبنه عشان كدة لازم تتقدم سخنه
عشان خاطر الجبنة ماتزعلش بصراحة كله كوم وزعل الجبنة كوم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
يا رب أكون أفتدكم يا قمرات وأنا أحب أقدم أي حاجة تفيد منتدانا الغالي وقسم
الأطباق الرئيسية ، أرجو أن يكون الموضوع بالفعل حاز على إعجابكم وأرجوكم
جربوا الأكلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] | |
|