admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! الأربعاء يوليو 20, 2011 9:39 pm | |
| في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! [center]كل سنة وإنت طيبة،... الخطوة الأولى هاتي ورقة وقلم وادخلي المطبخ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بعد ما حددتِ الطلبات اللي إنتِ عايزاها، والكمية اللي إنتِ عايزاها، انزلي السوق أو السوبر ماركت وهاتي الطلبات اللي إنتِ عايزاها...
وعلشان تبقي ناصحة وما حدش يضحك عليكي هنقدم لك دلوقتي جدول بسيط نشرح لك فيه طريقة شراء احتياجات البيت لو هتشتريها صابحة من عند الفرارجي يبقى خدي بالك إن جلدها يكون متماسك وكل لون واحد، وما فيش عليه أي آثار للكدمات زي إنه يكون مزرِق مثلاً،لكن لو هتشتري الطيور دي من السوبر ماركت أكيد طبعاً هتكون مجمدة.. [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الحالة دي تاخدي بالك إن ما يكونش فيها أي آثار للماء أو بلورات الثلج يعني تكون متجمدة كويس، وتاخديها وتروحي على [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] على طول، وتحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر علشان ما تديش فرصة إن التلج بتاعها يفك.. بس نصيحة بيني وبينك الطيور الطازجة أحسن مية مرة من الطيور المجمدة. اللحمة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] لازم تكون من عند جزار موثوق فيه، علشان تتأكدي إن اللحمة دي كويسة وخدي بالك إن لون اللحمة يكون وردي قاتم وتجنبي نهائياً اللحم المخضر المائل إلى الرمادي أو المبلل لأن دي بتبقى لحمة فاسدة. السمك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] السمك سواء اللي بيعيش [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الميه المالحة أو العذبة لازم يكون عيونه لامعة ممتلئة ورطبة، وخياشيم السمكة نظيفة لونها أحمر، وما يكونش عليها أي أثر لمادة لزجة، وجلد السمكة يكون بيلمع ورطب، وألوانه واضحة وصلب، ما فيش فيه أي خدوش.
لكن لو كنتِ هتشتري سمك فيليه يبقى خليكِ شاطرة واشتري السمكة كاملة، وبعد كده خلي اللي بيبيع يقطعها لك الخضراوات أو الفاكهة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] يا ريت برضه إنك تشتري الخضراوات والفاكهة الطازجة، ودي هتعرفيها من لونها. المعلبات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] لو رحتِ السوبر ماركت وحبيتِ إنك تشتري حاجات معلبة يبقى يا ريت إنك تشوفي تاريخ الصلاحية والانتهاء اللي بيكون مكتوب على العلبة، وكمان خدي بالك إن العلبة تكون مقفولة وسليمة وما فيش فيها أي أنحناءات. الخطوة الثالثة بعد ما ترجعي البيت [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] بعد ما ترجعي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] دخّلي الحاجات اللي جيبتيها المطبخ وغيّري هدومك، وهاتي مجموعة من الأكياس البلاستيك النايلون؛ بس خدي بالك إن الأكياس دي تكون ناشفة ونظيفة جداً، وكمان هاتي ورقة وقلم وسلوتيب، وده علشان تكتبي على كل كيس اسم اللي موجود جواه وتلزقيه بالسلوتيب. ودلوقتي هنشوف مع بعض جدول هنشرح لك فيه طرق تخزين كل حاجة من الحاجات اللي إنت جيبتيها دي؛ لأن كل حاجة ليها طريقة معينة [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التخزين علشان تستمر معاكي لأطول وقت ممكن الطيور "الفراخ أو الحمام أو البط" [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] شيليها من الكيس بسرعة وابدئي [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] تنظيفها وده بأنك تغسيلها من جوه ومن بره وتشيلي أي آثار للريش أو أي دم موجود عليها وبعد كده تحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] طبق كبير، وتدعكيها كويس بالملح من جوه ومن بره، وتعصري عليها نص ليمونة وتسيبيها لمدة نص ساعة، وبعد كده تغسليها كويس تاني بالميه من الملح والليمون، وتحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة، علشان تصفي الميه كويس، وبعد كده هاتي كيس بلاستيك ناشف وحطيها فيه، وفرغي منه الهواء واقفليه كويس وحطيه على طول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر.
[/center] | |
|
admin Admin
عدد المساهمات : 4190 نقاط : 11354 تاريخ التسجيل : 23/01/2011
| موضوع: رد: في ثلاث خطوات وبس..جهزي طلبات البيت استعداداً للشهر الكريم! الأربعاء يوليو 20, 2011 9:39 pm | |
| الخضراوات أو الفاكهة لو كنت جايبة كمية كبيرة من الخضروات والفاكهة يبقى ياريت إنكتحتفظي بالخضار والفاكهة اللي إنتِ مش محتاجة لها لحين الاحتياج لها.
ودي طريقة بسيطة جداً لحفظ الخضار والفاكهة... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ الخضروات الورقية اللي زي النعناع والبقدونس والشبت والكزبرة والجرجير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] حطيهم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كيس بلاستيك ناشف من غير ما تغسليهم وتحطيهم فيالتلاجة، ودي أحسن طريقة تخليهم يعيشوا معاكِ [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] التلاجة لمدة أسبوعين.. لو كانت الطماطم طرية يبقى اغسليها كويس، وبعد كدهقطعيها واضربيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الخلاط لغاية ما تبقى عصير، بعد كده صفيها وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] أكياسنايلون ناشفة وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر لحين الاستخدام.
لكن لو كانت الطماطم جامدةيبقى حطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الثلاجة زي ما هي. هاتي البامية اللي إنتي عايزة تجمديها، واغلسيها كويس، وبعد كدهحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة علشان تتخلص من أي ميه فيها....
بعد كده هاتي السكينة وابدئيفي تقميع البامية بإنك تشيلي الجزء العلوي منها بشكل هرمي، واوعي تقطعيها من النصأو من الطرف؛ لأن ده ممكن يخليها تنزل العصارة اللي فيها.
بعد كده أغلي ميه،وحطي عليها نصف ليمونة ومعلقة ملح، بعد كده حطي فيها البامية لمدة خمس دقائق، وبعدكده شيليها من الميه المغلية، وحطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مصفاة، وافتحي عليها الحنفية بميه باردة،بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها... بعد ما تتأكدي إنها ما بقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون، وحطيفيه الباميه، بس خدي بالك وإنتِ بتحطيها إنك تفرّغي الكيس من أي هواء، بعد كدهاقفلي الكيس كويس وحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر.. هاتي البسلة وفصصيها واغسليها كويس وحطيها فيالمصفاة. بعد كده هاتي حلة كبيرة فيها ميه، وضيفي ليها معلقة كبيرة ملحوسيبي الميه تغلي على النار، بعد ما تغلي ضيفي إليها البسلة وسيبيها لمدة 5 دقائقبعد كده حطيها [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المصفاة، واغسليها على طول بميه باردة من الحنفية، وده علشانتحافظي على لونها الأخضر وعلى القيمة الغذائية اللي فيها. بعد كده سيبيها شوية علشان تصفي الميه اللي فيها... بعد ما تتأكدي إن ما بقاش فيها ميه نهائي هاتي كيس نايلون، وحطيفيه البسلة؛ بس خدي بالك وإنتِ بتحطيها إنك تفرّغي الكيس من أي هواء، بعد كده اقفليالكيس كويس وحطيه [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] الفريزر... ونفس الشيء مع الفاصوليا..
ورق العنب
وكل عام وانتم بخير وسعادة | |
|